Hjemmelaget müsli

Hjemmelaget müsli har blitt en favoritt hos oss! Det er enkelt og raskt og lage og smaker fantastisk sammen med for eksempel frukt/bær og yoghurt. Min favoritt er å blande cottage cheese og vaniljeyoghurt sammen med bær og müsli. Det eneste du trenger er å surre ingrediensene litt i panna før det skal "tørke" i ovnen. Når det er ferdig har du det på sterile glass med lokk. Her kan du selvsagt variere med ting du synes smaker godt men her er i alle fall det jeg brukte:

1/2 dl honning

1 dl brunt sukker (trykker du det sammen så bruker du bare ca en drøy 1/2 dl)

1/2 dl peanuttsmør

Smelt dette i en varm panne. Når det er flytende rører du inn 1/2 - 1 dl nøytral olje og blander godt.

Deretter har du i følgende:

3 kopper havregryn

2 gode never mandler hakket grovt

2 never all bran flakes (eller annen frokostblanding du liker)

1 kopp kokos

1 liten neve sesamfrø (disse rister jeg i tørr panne først)

1 neve solsikkefrø

1 neve gresskarkjerner

1/2 ts salt

Rør dette godt sammen slik at alt er dekket av olje/honning/sukker blandingen. Så har du alt over i et tynt lag i en langpanne og steker det i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Vend på det underveis i stekingen og la det bli helt kaldt før du har det over på glass. Ta med et glass som vertinnegave til en av sommerens festligheter da vel - kjempekoselig å gi bort noe hjemmelaget!

montasje musli

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.