Finn Martins Supergo'e Polarbrød med hjerter

Min eldste sønn har et lidenskapelig forhold til polarbrød og det er slett ikke det verste man kan føre i seg. Det er dog en hel del ingredienser i polarbrød som jeg ikke er så stor fan av. Derfor baker jeg de i størst mulig grad selv. Oppskriften under varierer jeg i det uendelige, men den er et godt utgangspunkt til gode polarbrød. Perfekte i matboksen når poden skal på tur!

Polarbrød -MFG

Oppskrift

100 gram havregryn malt til halvgrovt mel

250 gram sammalt rug fint

650 gram hvetemel

50 gram Demerarasukker

1 pose tørrgjær

1/2 ts salt

2.5 dl. vann

3 dl. skummet melk (evt kefir)

2 ss knuste linfrø (kan sløyfes)

1 dl Vita hjertegod Olje

Elt sammen, hev i ca en time. Trill små kuler og klapp de flate (du får ca 40 små runde). Alternativt kan du kjevle ut hele leiven i langpanna og dele i firkanter med pizzarulle. Stikk ønsket pepperkake form e.l. for å lage mønster.

220 grader nest nederst på varmluft i syv minutter. Avkjøl under håndkle

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.