Hjemmelaget Tomatsaus (marinara)

laget marinarasaus i bøtter og lass i Go'inghuset. Jeg synes det er superpraktisk og ha Aventbegre med frossen tomatsaus i fryseren så kan man bare ta opp etter behov og slenge på pizzaen, over pasta eller i for eksempel lasagne. Kan brukes til så mangt! Jeg lager en stooor kjele og lar den putre i flere timer. Etterpå kjører jeg den helt jevn med stavmikser, heller på passende glass, lar avkjøle og putter de i fryseren. Perfekt! De som reagerer på at jeg har sukker i må gjerne prøve uten men jeg synes tomater blir veldig bittert uten litt ekstra sødme.

hakka grønnsaker

Her er slik jeg gjorde det:

2 store stilker stangselleri
4 medium gulrøtter
1 stor gul løk
3 fedd hvitløk
Hakk alt i ca like store biter og fres blankt i godt med olivenolje

Ha i fem bokser hakka tomater pluss en halv boks med vann (her skyller jeg ut tomatrestene med vannet og bruker det)
Ha i en teskje grønnsaksfond
Ha i 1 ss salt og 1 ts pepper
Ha i en halv dl sukker
Ha i en ss oregano

Ferdig saus Grønnsaksfond Hakka tomater Marinara

La alt putre i minimum en time men gjerne mye lenger

 Klipp i noen kvaster med basilikum og kjør alt med stavmikser til slett saus. Ha i passende beholdere (Aventboksene er supre!)

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.