Svenske tekakor med havregryn

Ungene mine elsker polarbrød! Jeg lager de ofte selv, men de blir aldri særlig fornøyde med det... de butikkjøpte med masse skumle ingredienser er stadig mer forlokkende - forstå det den som kan! Denne gangen prøvde jeg en svensk variant, nemlig tekakor. Kjære vene så gode de ble! Dette er en innertier for polarbrødelskende barn, perfekte med ost på.

tekakor ikke stekt tekakor stekt

Oppskriften kan varieres med mere grovt eller andre variasjoner men her er slik jeg gjorde det

2 dl lettkokte havregryn

1 liter hvetemel

2 dl sammalt hvete finmalt

5 dl ekstra lett melk

100 gr meierismør

0,5 dl sukker

1 ts salt

1 pakke tørrgjær

Kok opp havregrynene sammen med 2,5 dl av melken. La det koke sammen til en løs havregrøt (ca ett par minutter) ta så kjelen av platen og rør inn smøret i terninger slik at det smelter. Når smøret har smeltet rører du inn salt og sukker samt resten av melken. Du har nå en romtemperert masse som du blander sammen med mel og gjær i en bakebolle. Bland godt sammen til du har en smidig deig. Denne deigen bør behandles litt varsomt så ikke bruk kjøkkenmaskin til dette formålet. Når deigen er formet lar du den heve under lokk i 30-45 minutter.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut deigen (jeg gjorde dette i tre omganger) til den er 1 cm tykk deretter stikker du ut den formen du vil ha. Bruk ett glass, pepperkakeform - whatever. Legg de over på bakeark og prikk de lett med en gaffel før du lar de hvile i ti minutter før steking.

Stek tekakorna (artig å leke svensk) på varmluft, midt i ovnen på 250 grader i ca seks minutter.

Dekk de til med et kjøkkenhåndkle mens de kjølner. Fyll fryseren and your kids will love you ;)

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.