Mager og god førjulsmat

Snart er det jul og helgene er allerede fylt opp med juleselskaper og masse deilig julemat. Jeg synes julemat er kjempegodt men det blir i overkant mye fett synes jeg. Jeg synes det er deilig å la hverdagsmiddagene være av den magrere sorten. Dagens variant ble nettopp det i tillegg til å være noe barna synes var kjempegodt! Pølse og makaronigrateng med masse gode grønnsaker ble en hit i Go'inghuset!

Begynn med å sette på godt saltet vann til makaronien (jeg brukte fullkornsmakaroni) og stek så følgende:

4 Gildes go' og mager kjøttpølse i halvmåneskiver

1 liten løk i biter

litt olje eller smør i panna

Ha så i:

1 gulrot i tynneskiver

1 halv blomkål i små buketter (viktig at alt er smått slik at det blir mykt)

1 halv brokkoli i små buketter

1 liten purre i skiver

Surre dette sammen med pølsene og ha så i ca 1 dl vann og en Fond du chef med grønnsakssmak (en grønnsaksbuljongterning fungerer selvsagt også)

 grønnsaker i panna

Surr dette i panna til alt vannet er fordampet og grønnsakene har begynt å bli myke. Smak til med litt salt og pepper.

I mens dette putrer i panna koker du 2 dl makaroni. Ikke la makaronien bli helt ferdig men la den være skikkelig al dente slik at den gjør seg ferdig i ovnen til slutt. Hell av vannet på makaronien og bland den sammen med pølsene og grønnsakene. Ha alt over i et ildfast fat.

Lag så tykk hvit saus av ekstra lett melk (ca 3dl), smør og mel. Når sausen er ferdig blander du inn en eggeplomme. Smak til med muskat og salt og pepper. Hell sausen over i formen og bland godt.

 grønnsaker med saus

Ha så over revet ost (jeg brukte lett ost) og gratiner formen i ovenen på 200 grader i 15-20 minutter.

pølsegrateng med ost

Server gjerne med godt brød eller alene som den er. Perfekt restemat i matboksen blir det også dersom det blir noe igjen :)

ferdig pølsegrateng

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.