Hva kan man lage av risrester?

Jeg lager alltid for mye ris - alltid! Nå gjør det egentlig ikke så mye lenger for jeg har nemlig fått dilla på fried rice, mmmm så godt!! Det som gjør susen er denne fantastiske sausen jeg har plukket opp fra fabelaktige Randi. Slik gjør du:

Lag sausen først; Ha dette i en blender:1 tommeltott ingefær, 1 liten ts sambal olek, 2 spisekjeer sweet chili sauce, 3 fedd hvitløk, 2 ss sukker og en klype pepper, 1 dl soya kikkoman,hell nå på mens maskinen går 1 til 2 dl olivenolje til massen tykner litt. Smak deg fram, du trenger sikkert ikke all sausen.(men denne kan oppbevares i kjøleskap og holder i ukesvis)

Når sausen er klar hakker du opp det du liker av grønnsaker. Denne gangen brukte jeg 2 gulrøtter, 2/3 av en liten boks med mais, tre cm av en purre skåret i ringer og en rødløk. Pass på å skjære alt smått og i like store biter. Deretter skjærer to 2-3 kyllingbryst i terninger og visper sammen to egg sammen med 1 ss melk og 1 ss vann samt en klype salt.

fried rice 1

Fres kyllingen i en god og varm panne til den er NESTEN klar. Ha den deretter over i en tallerken og fres grønnsakene raskt i panna. Deretter har du kyllingen over i panna igjen og skyver alt ut mot kantene i panna (se bildet), hell så over eggeblandingen og stek den lett i midten av panna. Bland så alt sammen med det du har av risrester (ferdig kokt selvsagt), jeg hadde ca 5 dl. Smak til med salt og pepper og ha alt over i et ildfast fat. Hell over sausen du laget tidligere og bland lett. Ha formen så i ovnen på 180 grader til den er crispy og litt brun.

fried rice 2

Server med fersk koriander og den fantastiske soyasausen Kecap Anis. Restene går selvsagt i matboksen ;)

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.