Hjemmelagde fiskepinner

Barn digger stort sett fiskepinner - desverre. Jeg skal innrømme at jeg synes også det er godt men det jeg liker mindre er at det er jo ikke ren fisk i de! Stiller meg derfor litt skeptisk og tenker at det blir litt som med pølser (som vi forøvrig også liker :)) og mer eller mindre ok deler av fisk og annet blir rørt sammen og trykket ut i barnevennlige former. Ok, det var satt litt på spissen men dere skjønner hva jeg mener. Tenkte derfor at hjemmelagde fiskepinner måtte bli toppen av lykke og DET ble det!

Her kommer ingrediensene:

Fiskepinnene:

ca 400 gr torskefilet

Cornflakes (knust)

Mel godt krydret med salt og pepper

3 egg

Skjær fisken i passe stykker og dypp først i mel, så i sammenvispet egg og til slutt i cornflakes. Legg fiskestykkene på en bakeplate og stek i ovnen på 200 grader i drøye ti minutter

"Epleslaw":

2 epler (jeg brukte Jazz)

3 gulrøtter (ikke av de største)

1/3 hode nykål

Bruk et juliennejern slik at du får tynne strimler eller skjær alt så tynt du klarer. Bland så sammen 1dl kesam eller creme fraiche sammen med en stor ts sitronjuice og en ts sukker. Bland godt og ha over blandingen.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Søtpotet

Potet

Sellerirot

Peanøttolje

Salt og pepper

Skjær grønnsakene i like staver og ha de i et stor ildfast fat. Ha over rikelig med peanøttolje og krydre med salt og pepper evt andre krydder du liker. Bak i ovnen på maks temperatur til grønnsakene er sprø utenpå og myke og deilige inni. Vel bekomme!

Fiskepinner og epleslaw

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.