Sunne gode eplemuffins til matboksen

Nå er høsten her og hva passer vel bedre enn å bruke høstens stjerne nemlig EPLET! Jeg har søkt litt rundt på nettet etter inspirasjon til noen sunne gode muffins som ligner eplekake og som passer i matboksen. Jeg fant noen herlige på en amerikansk side men de var, i god amerikansk stil, proppfulle av sukker og hvitt mel. Jeg fant i stedet opp min egen variant, denne er i mine øyne sunn nok til matboksen og god nok for hva som helst!

eplemuffin ingredienserHer er det jeg brukte:

1,2 dl flytende bremykt

2,5 dl cocosa kokosblomstsukker (funker aldeles utmerket med sukker også. Ingen dør. I promise)

Frøene fra en vaniljestang (evt vaniljesukker, heller ikke dødelig)

0,5 ts salt

2 egg

1 dl eplesyltetøy (se oppskrift lenge ned)

4 dl sammalt hvete fin

2 gode ts bakepulver

1,3 dl melk

1 ts kanel

1 ts akasie honning

2 epler skrelt og skåret i tynne staver

Sett ovnen på 200 grader. Begynn med å røre sukker, vaniljefrø, salt og smør luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Rør inn eplesyltetøyet og sikt inn mel og bakepulver litt og litt (veldig viktig at melet siktes) avslutt med å røre inn melken og honningen. Vend inn eplebitene til slutt. Fyll i muffinsformer og stek nederst i ovnen i 25 minutter. Jeg fikk 24 muffins av denne oppskriften

røre til eplemuffins

eplemuffins

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.