Rislapper - restemat!

Det hender en lørdag i ny og ne at vi spiser risengrynsgrøt til lunsj. Jeg synes i grunn ikke det er spesielt godt men ungene ELSKER det. "Problemet" er dog at det alltid blir masse igjen (let's face it, man blir jo kvalm etter tre skjeer...). Denne gangen lagde jeg lapper av restene og DET ble godt, mye bedre enn grøt! :) Dette er en super oppskrift å ha med seg nå som julen nærmer seg og det blir mye grøt rundt om i Norske hjem :) 

Som dere ser av bildet ble det noen desiliter igjen så jeg lagde like godt røra rett i kjelen (la grøten bli kald først). Jeg hadde i to egg, litt vaniljesukker og kanel samt noen ss med mel. Rør inn mel til du har en grei konsistens på røra. Bland godt sammen og stek lappene på begge sider i litt smør. Når lappene bobler på overflaten er det på tide å snu de. Kan være greit å bruke medium varme.

montasje rislapper

Jeg serverte lapper til gutta med brunost og hjemmelaget eplesyltetøy med kanel (oppskrift lenger ned på siden) samt kald melk ved siden av! Dette var snadder! Selvsagt sparte vi et par lapper til matboksen også :)

Rislapper

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.