Sunne Havrekjeks

Jeg oppdaget akkurat hvor mange kalorier det er i en Digestive havrekjeks (61 faktisk! Samt massevis av fett og sukker) så jeg satte i gang prosjekt "lag sunne havrekjeks" Jeg synes ikke de er perfekte ennå men vi er absolutt et godt stykke på vei.

ingredienser kjeks

Havrekjeksene hadde åpenbart vært enda bedre med mer smør og sukker i deigen men all den tid jeg skulle prøve meg på en sunnere linje ble oppskriften slik:

8 dl havregryn

1 ts salt

2 ts sukrin+ (bruk sukrin+ i stedet for vanlig sukrin så slipper du den kalde ettersmaken)

0,5 dl havrekli

100gr smør

3 dl melk

3 ss akasie honning

ca 2,5 dl Fibra fullkornshvetemel

Slik gjør du:

Varm opp melk, honning, sukrin+ og smør til alt smøret er smeltet

Ha havregryn, havrekli og salt i en bolle og hell væsken over. La dette svelle i drøye ti minutter. Når havregynene har hvilt litt knar du inn fibramel til deigen blir passe å jobbe med. Hold igjen litt mel til utkjevlingen.

deig til kjeks

Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks til den fasongen du vil ha - bruk fantasien!

Ha kjeksene på et bakeark og stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i ca 8 minutter. Jeg fikk ca 85 små kjeks. Avkjøl kjeksen på rist. Når alle er ferdige hadde jeg kjeksen tilbake i ovnen (på rist) på 100 grader og med ovnsdøren åpen slik at kjeksene får tørke skikkelig (ca 15 minutter)

kjeks stukket ut ferdige kjeks

Legg igjen en kommentar

Beklager, du må være innlogget for å kunne kommentere.